The perks of being 21

door harohnny

Bday 039

Clueless op repeat zetten wanneer je eigenlijk zou moeten zweten op je thesis. In een impulsieve bui naar Amsterdam rijden met je besties en middenin de gay parade terechtkomen. De helft van je erasmusbeurs uitgeven aan een nachtje Vlasmarkt. Je pc aanvallen met ducktape wanneer hij begint te roken. Nog steeds geen idee hebben wat je wil worden als je groot bent. Een shotje doen telkens iemand vraagt of je nog iets gaat bijstuderen. Een (fake) trampstamp laten zetten. Op de nationale televisie komen als verdachte van drugsbezit. De hoop om ooit werk te vinden voorgoed opgeven. Klagen dat er niets op televisie is tegenwoordig maar er zelf geen in het bezit hebben. In het dreupelkot gaan hangen op een random namiddag omdat je honger hebt. Nog steeds vasthangen aan mama’s diepvriezer. Er maar niet in slagen smaak te brengen in niet-gefrituurd voedsel. Overleven op oreo’s en vodka. Katers te lijf gaan met nog meer vodka. Je Tinderdates politiek verantwoorden. Kerstfilms kijken putje zomer. Een innerlijke strijd aangaan bij het binnengaan van Primark. Zweren dat je, later als je carrière hebt gemaakt en tonnen geld verdient, ethischer gaat shoppen. Gaan wenen in een hoekje bij het besef dat je geen kindergeld meer krijgt. Blijven rond proclameren dat je onafhankelijk wil zijn van je ouders. Een paar maand bij je zussen crashen. Vuur spuwen als iemand je aanspreekt met ‘mevrouw’. Selfies nemen met je besties in de Topshop photobooth.  Stoefen dat je eindelijk alcohol kan drinken in Amerika, maar niet het geld hebben om erheen te gaan. Op een feestje de enige zijn die de Glee- nummers kan meezingen. Je zaterdagavonden spenderen aan plaatselijke kermisleute. Roepen dat een spiegelpaleis voor pussies is maar er zelf drie uur in verdwalen. Je fooien verkwisten aan Lunaparken en met je prijs een piemelknuffel kopen. In Ikea werken om je decadente levensstijl te kunnen volhouden. Hyperventileren bij het woord ‘werzoekende’. Liever vijf dagen brakken op een murg festival vol stoners dan een week all-in in Chersonissos met een liter cosmo binnen handbereik en elke avond een animator in bed.

Welcome in the life of a twentysomething.