In July drinking horchata – by Bo V

door harohnny

Let’s go to Valencia, they said. It will be fun, they said. En dat was dat. Harohnny vroeg aan enkele random chicas om hun trip naar dé cultuurstad van het jaar, Valencia, te beschrijven in een luttele vijf woorden. Vrij onmogelijke opdracht vonden ze, toch kwamen onze muchachas tot volgend gezellig rijtje:  Asians, potske, caliente, sangria en fiesta.  En een beetje cultuur.

Omdat een woord maar een woord is en dus niet echt veelzeggend, lichten we elk concept even kort toe om eventuele verkeerde indrukken die volkomen onterecht zijn te vermijden.

De herkomst van hun speciale liefde voor Asians hoeft geen verdere verklaring- die voor vreemde oren toegelaten is- , ze was er gewoon.  ‘We just slap each other’s butt when we see an Asian’. Het kan te maken hebben met hun voorliefde voor Sushi. Absoluut niet S&TC gerelateerd, uiteraard.

Potske was het spel dat hen veel gezwalp, gegiechel, vrienden uit eigen land – ze blijven toch een beetje paternalistisch- , vreemde blikken en met rode lipstick besmeurde handdoeken opleverde.  

Caliente was in al zijn betekenissen de leider van de bende. Valencia is een stad mucha caliente, met haar palmbomen, witte stranden, hete nachten en verloren gelopen Italianen. Met een gemiddelde temperatuur van oneindig veel graden dag en nacht, was ‘está caliente (sic)’ een van hun meest gebruikte Spaanse palabras. Ook de enige die ze kenden.  ‘Nice but not very useful’ werd hen verweten door een nationaliteitsloze pub crawler. Useful genoeg om hen door de nacht te loodsen en enkele dutsen op te pikken die de weg naar huis niet meer helder zagen.

Vier chicas op stap, dat gaat gepaard met de nodige alcoholhoudende consumpties.  Zich integreren in de Spaanse samenleving vonden ze zeer belangrijk, dus ook het gebruik van lokale specialiteiten. La sangría zorgde voor hun dagelijkse portie fruit en vertier. Het nam zelfs de laatste restjes heimwee weg die ze nooit hadden gehad.

Fiesta: het gebeuren dat hun dagritme volledig verschoof van fris ochtendmusje naar dansende nachtraaf. Deels te danken aan  ‘What’s Happening Valencia’ die de Belgian Girls alle hoeken van El Carmen liet zien. Iets wat onze chicas elk op hun eigen manier ervaarden. Een sfeerbeeld: terwijl de half Frans/Spaans/Amerikaanse Asians A begonnen te imponeren met hun moves op La Bamba – hoewel ze het meer voor Afrikaantjes had-  en L sociaal was met een nogal directe Noor waarna ze samen met B wingwoman speelde voor J begon arme J zich af te vragen hoe en of ze er mentaal en fysiek zou uitkomen als ze haar op dat moment nog volle glas vodka lemon dat haar in de handen was geduwd in één keer zou ledigen.  Oja, begaaien deden ze.