Set your thoughts on fire – by Aïda G

door harohnny

Het vuur en de tot voor kort nog ingebonden bladeren vol schrijfsels van nietige waarde lijken een soort van simultaneïteit te vertonen in hun strijd vervuld van wellustige pogingen elkaar te verwoesten. Ervaringen die tot gedachten leidden waaruit dan tevens weer een soort van veruiterlijking voortvloeide, neergepend in een moleskine. Zwarte kaft. Gelijnd papier. Zwarte balpen. Zwart. Gedachten met odeur. In ‘t zwart. 

De manier waarop ik die hiervoor beschreven gedachten letterlijk in het vuur zie opgaan beangstigen me, schijnbaar. Alsof stukken herinnering letterlijk als een soort van uitgewezen bende vluchtelingen met de grond gelijk gemaakt worden. Irrelevante vorm van parabeliseren. Approbitioneel gezien is dit een loutering van ogenschijnlijkheid. Geheel overtollig? Waarschijnlijk wel. Therapeutische noodzaak? Yes sir.

Op tour zijn. Er verschijnt binnenkort een boek over, jawel. Dilettante schrijfster. Romancière? Of zenuwlijdster? Hoe dan ook. Inhoud telt. En de fotografisch getunede kaft. Lezen is aan te raden. Maar enkel als uw maag, hersenen en ziel tegen een stootje kunnen. En u gebrekkig op zoek bent naar dat kwijtgespeelde stukje hart. Partim absent, verloren aan de muziek en bijgeleverde passie die ‘t veroorzaakt. Heerlijk.