Kotfeestjes voor dummies – by Aïda G

door harohnny

U zegt: ‘ik ga naar Gent en ik ga uit?!’ Ik zeg: ‘ik ga naar Gent en ik ga naar kotfeestjes.’ Aha. Want deze zijn – na herhaaldelijke approbitie – volledig approved. Jup. De juiste hoeveelheid ethanolhoudende vloeistoffen, muziek die met of zonder het voorgenoemde goedje volledige trancefacts opwekt en de correcte mensen – zolang ze maar van de rum, Pina Colada en advocaat afblijven.

Voelt u zich even niet lekker? No problem – altijd wel een gastvrije boven-, onder- of nevenbuur die u een plaatsje in zijn bed zal aanbieden. Heeft u zin in een sigaret? Eveneens zult u hier niet bot vangen en u lusten volledig kunnen botvieren. U krijgt hoogstwaarschijnlijk een assortiment piraatjes voorgeschoteld waar zelfs de meeste nachtwinkels enkel van kunnen dromen. U zei muntsmaak? U krijgt muntsmaak.

Dit alles te hebben waargenomen en goedgekeurd lijkt de onderhuidse rust bij velen zijn binnengeslopen. Socialiteit. En luttele nuchterheid. De enige complicatie die nog kan optreden is het drempeltje dat u telkens dient te overbruggen wanneer u even wenst te pendelen naar de hall. Zelfs dan kunt u echter nog rekenen op iemand die er u attent op maakt dat dat impemidente iets zich daar bevindt. Mhm. Voor de rest lijkt echter iedereen in staat van communistische gesamtzijnde te verkeren. Geen vreemde blikken noch priemende ogen.

Waar het nu allemaal om draait. Drie weken en menig wat kotfeestjes verder heb ik ontdekt dat – hoewel ik enkele maanden geleden nog het tegenovergestelde durfde te beweren – léven – in troplofysische omringing der geniale menselijkheid – een harde maar voldoeninggevende taak is waar ik mij meer en meer en met volle overgave extreem frequent begin aan te onderwerpen. Shnappie?

Besides this is het in mijn hoofd aan het ratelen – de volgende Harohnny die u krijgt zal handelen over het onwaarschijnlijk doch volledig correcte feit dat ten tijde van Wagner er reeds sprake was van pré-nazisme. Kwestie dat u uzelf nu kunt voorbereiden op een ietwat moreler onderwerp.