You’re not Ulysses – by Aïda G

door harohnny

“The movements which work revolutions in the world are born out of the dreams and visions in a peasant’s heart on the hillside.” Will the real Bloom, please stand up?!

Mhm. Iets in mij knaagt. Momenteel. Relatief. Miss Winehouse died some days ago. Als een molotovje dat werd binnen gegooid. Krrrrrsh. Pieeeow. Bàm. End of the story. Of toch niet? In de voetsporen van de verdronken Brian Jones en een Jimi Hendrix die het leven liet bij een exuberante hoeveelheid wijn en slaappillen. Gevolgd door Jim Morrison die net iets te veel heroïne via dat pijnlijk ijzeren buisje in zijn diepteader liet glijden, evenals Janis Joplin die hetzelfde lot beschoren was. Om af te sluiten met Cobain. A hero with a story. Grungy way of ending your life. Co BANG.

27. Twenty-seven. Natural number, following 26 and preceding 28. Is that it? Amper 27 jaar op deze aarde. Een o zo vaak vervloekte wereld die uiteindelijk toch zo slecht en afschuwelijk, mensonwaardig en desastreus nog niet blijkt te zijn als wij en zij allen soms durven beweren bij mindere tijden. Whatever. Laten we het houden bij een zucht en uitlaat als ‘het valt allemaal best mee’. Persoonlijk. Minder mystiek. Ietwat meer gedoseerde mythe.

In arcady. Club 27? Mozart componeerde ooit 27 concertos voor pianoforte en orchestra. True story. Maar de mystiek omtrent hen die tot die zogenaamde berucht 3³ club behoren zullen het maar gehad hebben. 27 jaar van letterlijke overgave aan hun vak. Veelal met een musisch doeleinde. Drugs, alcohol en zaken/handelingen van lichte zeden. Maar niet altijd. Hun mind was voornamelijk verweven met de drang naar meer – naar te veel uiteindelijk – naar datgene waarvoor ze leefden. Muziek. Tu quoque dixit S.

After all. We zijn toegekomen aan de vijftigste Harohnny. Amper/ruim vijf maand ver, kampen we met de vraag: ‘Halen we de zevenentwintig jaar?’. Een kwestie, enigma waar we ons hoofd nu niet zullen over breken, de komende tijd (26 jaren, 7 maanden?) zal gevuld worden met meer. Wat gelezen kan worden als meer Nederlands- en Engelstalige geletterde platen en upcoming enkele toegevoegde katernen. Live and rest in peace, honeys.