door harohnny

Harohnny’s 30 Day Song Challenge – Part II –  By Bo V

Day 02 – Your least favorite song – Eva de Roovere ft. Diggy Dex – Slaap lekker (fantastig toch)

Geloof het of niet, maar op zoek gaan naar my least favourite song is nog moeilijker dan eerst gedacht. Zoek maar eens één lied waarvan je haar extreme hoogtes verkent al van bij de eerste valse noot, terwijl je eigenlijk een heel repertoire uit het niets zou kunnen beginnen zingen tijdens een vaag moment. Dan kies je er toch gewoon een uit denk je dan, er zijn zoveel liedjes waarvan je zei ‘bah, wat een f***ing ***lied is dat!’ terwijl je wanhopig probeert zo snel mogelijk je vingers in je oren te steken met een gezicht dat uiterste walging uitstraalt alsof je net een  leguaan bedekt met inktviskoppen hebt gezien, al zoekend naar de meest isolerende oordoppen binnen je handbereik. Maar het is niet zo eenvoudig als het lijkt. Het vroeg heel veel denkwerk om een song te bedenken die me echt extreem enerveert, waar ik me zelfs in een niet zo heldere bui niet zou kunnen op uitleven en achteraf zou denken ‘hmm, waar ken ik dat nu weer van?’ en het bizarre gevoel zou hebben dat ik misschien op die wilde party wel eens een iets te vreemde move zou hebben gemaakt tijdens het inhoudsloze refrein. Dus met behulp van Harohnny’s uitgebreide sociale netwerk – dank je Feestboek – ben ik er toch toe gekomen een aantal extreem irritante en ondermaatse liedjes te selecteren, om dan uiteindelijk zelf op mijn meest gehate lied ever te stuiten. Een lied waarbij ik bij het horen van de eerste noot van Eva de Roovere mijn radio met wereldontvanger (héél zeldzaam) keihard tegen de truck van mijn buurman wil keilen, vurig wensend dat ik het bloed er zie uitspatten (wat helaas niet het geval zal zijn maar je moet een beetje fantasie hebben hé), en ik het typische ‘yo nigga, whazuuuup?’- niet te verwarren met The Annoying Orange uiteraard- gezwets van ene rapper die zichzelf Diggy Dex noemt, deze keer een stapje voor ben geweest. Voor degenen die zich niet kunnen vinden in mijn keuze: besef dat smaak relatief is. Kijk ook eens naar de hieronder vermelde least favourite songs, je zal ze wel leuk vinden. Voor degenen die zich wel kunnen vinden in mijn keuze: keer terug naar Day 01 of wacht op Day 03 – A song that makes you happy. The best is yet to come.

Rebecca Black – Friday
Helmut Fritz – Ca m’énerve
Justin Bieber – Baby
Abby Victor – Crush on you
David Guetta ft. Akon – Sexy Bitch