door harohnny

Harohnny’s 30 Day Song Challenge – Part I – Column by Aïda G

Day 01 – Your favorite song – Red Hot Chili Peppers – Under The Bridge

Hoewel deze eerste ‘opdracht’ – ja ik neem mijn taak als Harohnny-schrijver heel serieus – me naar mijn iPod liet grijpen, was dit toch een van de eerste nummers die bij me op kwam. Mhm. Een expressieve uiting van eenzaamheid gepaard met wanhoop en melancholie. Opgewekt en verkregen door de verdovende middelen van wel eer. De passie waarmee hij in het laatste part van het lied ‘Under the Bridge Downtoooooown’ uitschreeuwt blijft me steevast kippevel bezorgen en ook de manier waarop Frusciante zijn vingers laat glijden over de snaren en hierdoor een naar de keel grijpende sound creërend zich overgeeft aan de muziek blijft me verbazen.

Muzikaal gezien geen hoog – Hoog – standje – maar toch blijft het een van de nummers die er voor zorgt dat ik massa’s respect heb voor de Peppers. En volgens mij, ben ik niet alleen. Niet?

Next: Day 02 – Your least favorite song