Time is running out – by Bo V

door harohnny

Als je ziek bent, kan je nergens echt van genieten. Hoe hard iedereen in je omgeving ook zijn best doet je het naar je zin te maken door je moed in te spreken, je vol te proppen met nog schadelijkere brouwsels en pilletjes dan het virus zelf dat zich gezellig in je gesetteld heeft, je te bombarderen met geglazuurde suikerwafels en ambachtelijk chocoladeroomijs om je suikerspiegel naar boven te halen, als je voelt dat je buik elk moment kan exploderen en je ingewanden langs je mond een weg naar buiten proberen te graven mag je idool nog naast je komen staan om je handje vast te houden en een privéconcertje te geven, dan wil je gewoon in je bed kruipen en pas wakker worden wanneer je je niet meer als een opgerolde cactusvretende tarantula voelt. Je kan niet genieten van exclusief Ben & Jerry’s Fish Food met chocoladen visjes en marshmallows, van het panoramisch uitzicht over Barcelona by night, van de hipste Jack Daniels party van het jaar waar je toch niet naartoe mag en van een fotografieverslaafde A die je zieke kop koste wat het kost wil trekken in de perfecte pose. Wanneer je achteraf superenergiek en gezond in je luie zetel hangt, is het niet verwonderlijk dat de retorische vraag bij je opkomt waar je dit aan verdiend hebt. Er is maar één antwoord: bad timing. Je kan het altijd verder gaan zoeken en diepzinnige filosofeersessies houden over de eeuwige discussie lot-toeval, maar het komt altijd neer op timing. Dat is met alles zo in het leven. Het beslist over leven en dood, over liefde en haat, over ziekte en gezondheid, over een hotdog met ketchup of over een hamburger met mayonaise en joppiesaus – de vergelijking lijkt misschien vergezocht maar de fastfoodkenners onder ons weten absoluut wat ik bedoel. Timing is de factor die erover beslist of je vliegtuig neerstort of niet. Het is ook timing die erover beslist of de piloot die nacht goed geslapen heeft of niet en of zijn ontbijt met soldaatjes dat de mama liefdevol voor hem klaargezet heeft hem goed is bevallen of niet. Het is terug timing die bepaalt dat die piloot jouw vliegtuig bestuurt en er tegelijk met de timing, die ervoor gezorgd heeft dat je al je ingewanden er wilt uitkotsen, voor zorgt dat je met een kotszakje naar achter moet lopen om dat ook daadwerkelijk te doen. Zo toevallig kan het toch niet zijn dat het lot beslist over bad timing?