Kill for peace & peace will die – by Bo V

door harohnny

Just like heaven. Tears in heaven. A little piece of heaven. Knocking on heaven’s door. Heaven nor hell. Heaven. Oneindig veel songs over heaven. Geen gemakkelijker onderwep om over te zingen. Het hoeft geen deeper feelings in zich te hebben. Het is wat het is, en de luisteraar kiest zelf wat hij er in ziet. Geen verdere uitleg nodig. Toch blijven de meesten vastgeroest zitten aan hét cliché onderwerp dat alle periodes in de geschiedenis al overleefd heeft en nog steeds aan het langste touw trekt. Hoe afgezaagd en geforceerd sommige lyrics ook klinken, er valt niet aan te ontkomen. Er zijn al oneindig veel variaties op gemaakt door groot en klein – inderdaad, zelfs de huppelende trienen van K3 claimen over hoe verliefd ze zijn op Leonardo DiCaprio met zijn grote boot en ook kiddo Bieberfever kan niet meer zonder zijn Baby. Koetchiekoetchie. Mijn excuses voor deze onprofessionele, spontane reactie. Zoals ik al zei, zingen over de liefde kan dus iedereen. Beginnend bij de gewone mededelingen van de verliefde ziel als I think I’m in love, It’s friday I’m in love, Love is on my mind tot de eerder onzekere schuchtere zanger die nog nog vol vragen zit (overblijfselen van een te late puberteit) – en dat durft toe te geven –  zoals Where did all the love go?, Is this Love?, Why do you love me? en de Lion King klassieker Can you feel the love tonight?voor de Disneyliefhebbers onder ons. Dat zou dus iedereen moeten zijn.

Je hebt ook de mensen die al een stapje verder staan in hun zoektocht, en al zover gevorderd zijn dat ze zelf ‘les’ kunnen geven aan hun ‘kindjes’, zo wordt je geleerd wat The price of love precies inhoudt, hoe je een Lovegame moet spelen, wat er gebeurt When love takes over of je wordt gewoon keihard met je neus op de waarheid gedrukt met de boodschap: You don’t know what love is (you just do as you’re told). Touché
Maar de belangrijkste groep, die tenminste nog de originaliteit vindt het woordje love niet in hun titels te verwerken, is eigenlijk nog de grootste. In elk nummer – nee natuurlijk niet elk, maar dit is bij wijze van spreken dus val mij niet onmiddellijk aan! – vind je hoe dan ook wel een of andere verwijzing naar het L- woord, al dan niet verborgen of juist luidkeels met een refrein als Love Love Love. Of heb je ooit al iets slijmerigers gehoord dan: Did you know that I love you? Come and lay with me, I love you. You make me feel alive, cause I love you… until the end of time. Maar omdat de titel van het nummer Breathe is en niet True love, en omdat de band nog een nummer heeft genaamd Heaven, kan ik het hen best wel vergeven. Meer nog: ze zitten zelfs bij mijn favorietjes. Rarara, wie zou ik toch bedoelen? It’s magic!