Lords of the Beer – Op zoek naar lekkere Kriek: part I

door harohnny

By Jonathan V & Frederik M

Wanneer men in een gesprek het woord “Kriek” laat vallen, komt meteen een mannencliché boven: “Kriek is een wijvenbier.” In het woord wijvenbier herkennen we duidelijk het woord bier. Met onze reputatie van Lords of the Beer zijn en voelen wij ons verplicht om deze bieren ook te degusteren. Kriekenlambiek, de echte naam van Kriek, wordt in heel wat brouwerijen in onze streken gebrouwd. Kriek wordt gemaakt uit hetzelfde basisbier van Geuze, wat dus duidelijk wel een ’mannenbier’ is. In heel Vlaanderen zijn er ongeveer 25 verschillende soorten Kriek. In onze nieuwe deelrubriek, op zoek naar lekkere Kriek, testen wij zoveel mogelijk Vlaamse Krieklambiek uit en we geven deze een score op verschillende, belangrijke vlakken.