The price of whiskey – by Bo V

door harohnny

Nadenken met een leeg hoofd is gemakkelijker dan het lijkt. Je hoeft namelijk niet bang te zijn dat je iets fout zegt, je kan toch niet helder denken en je kan maar goed functioneren als je helder denkt met een helder hoofd en onder een heldere hemel heldere liederen zingen. Dan vertel je heldere verhalen aan minder heldere mensen in nog minder heldere cafés met nóg minder heldere cafébazen. In je ene hand heb je een helder glas met een hopelijk heldere vloeistof in en in de andere hand iets waarvan je niet meer weet wat omdat je niet meer zo helder ziet door je niet zo heldere bril, en niet eens meer weet of je wel een bril draagt. Misschien zijn het gewoon kleurlenzen of zit er een vuiltje in je oog. Of het ligt aan de belichting. Wist je dat in fout licht een tomaat er net zo kan uitzien als een druif of een kwartelei? En een wortel als een soepstengel? Hoe dan ook, je bent gewoon beschonken, tipsy, in de wind, dronken, bruin of gewoon plat gezegd ‘schijtezat’. Maar vergis je niet: er zijn ook nog andere situaties waarin je een leeg hoofd kan hebben. Bijvoorbeeld door twee dagen na elkaar naar een concert gaan omdat je superfan bent – en gewoon erg veel geluk hebt dat je tickets hebt gewonnen door 1001 keer mee te doen, freaks moeten ook bestaan – gevolgd door een gemaskerd bal op avond drie, gecombineerd met een hard dagelijks leven waarbij je zo hard moet zwoegen om de dag door te komen dat je nauwelijks de tijd nog hebt deftig naar je bed te kijken, laat staan dat de vreemde gedachte in je zou opkomen erin te kruipen. Dit is toch geen gezond leven meer, hoe kan je dan nog deftig functioneren en interessante blogs schrijven met een heldere kijk op zeer diepgaande onderwerpen? Dat gaat niet, inderdaad. Me love it.