Lords of the Beer – part I

door harohnny

By Jonathan V

Afgelopen zaterdag haalde ik het in mijn hoofd om een Duvel te bestellen, het ‘duivelse’ bier waar je na een stuk of 4 ondersteboven van loopt. Ik had dit blonde bier van brouwerij Duvel Moortgat bij Breendonk ooit al eens gedronken maar mijn voorkeur gaat nog altijd uit naar trappist en Orval in het bijzonder, maar goed ja, als één van the Lords of the Beer ben ik aan mijn status verplicht om elk Belgisch bier te proeven en te beoordelen. Na de eerste slok van dit bier met een alcoholvolume van 8,5% was ik meteen verkocht, het is een van de (voorlopig?) beste blonde bieren dat ik ooit binnen deze landsgrenzen gedronken heb. Het speciale aan dit bier is dat er heel wat gisting is vooraleer het zich in uw glas bevindt. Het wordt gemaakt uit gerst, wanneer het bier zich in de fles bevindt, wordt er nog gist en suiker toegevoegd. Dit verklaart het hoge alcoholvolume, dat een heel stuk hoger ligt dan een gewoon pintje. Voor mensen die niet van bruine bieren houden maar die liever iets blond en straf verkiezen, is Duvel het beste alternatief…