Hey boy, hey girl – superstar DJ, here we go! – by Bo V

door harohnny

Nog steeds into Carrie Bradshaw en haar geniale ideeën (maar nog niet zo geniaal als de mijne) besloot ik eens het leven eens te bekijken vanuit het standpunt van een man en op zoek te gaan naar een antwoord op de vraag die hen zo hard bezighoudt, nog harder dan wie op het podium zal staan bij de Tour de France: ‘Waarom zijn vrouwen zo ingewikkeld?’ Geen idee waarom iedereen dat eigenlijk denkt want volgens mij zijn sommigen onder ons redelijk simplistisch – ik noem geen namen- , maar ik moet het bekijken vanuit het standpunt van een man dus ik vraag het me toch af. Waarom bellen vriendinnen elkaar paniekerig op als blijkt dat hun favoriete skinny niet meer past? In mijn vrouwelijke ogen zeer logisch, als je favoriete skinny niet meer past heb je niks om aan te doen, en als vrouw is er niets zo erg als voor een avondje uit voor je kleerkast te staan en te moeten beseffen dat er niets anders op zit dan iets aan te trekken waarvan je je afvraagt hoe het in godsnaam ooit bij je opgekomen is je zuurverdiende centen daaraan te spenderen. Een herkenbare situatie voor iedereen die van shoppen houdt, zo’n 98% van de vrouwen dus en enkele mannen die helaas een uitzondering vormen. De man bekijkt dit iets simplistischer. Het maakt toch niet uit dat een broek – zeg niet skinny, hij zal je bekijken alsof je aan zijn Westvleteren hebt gezeten – niet meer past? Gooi ze weg en neem een andere. Case closed. Hieruit kan de man besluiten dat de vrouw een dramaqueen is. Maar hoe denk je dat meneer reageert als de voetbalploeg waarvoor hij supportert gigantisch verliest met een score van- laten we extreem gaan- 0-5? Als vrouw zou je denken ‘ach, andere en betere’. Met in het achterhoofd nog steeds de theorie dat vrouwen dramaqueens zijn, is het het meest logische dat de man hier nauwelijks aandacht aan besteed en gewoon nog een Jupiler achterover kapt om zijn bierbuik nog wat ronder te maken gevolgd door enkele gassen die in volle ornaat ontsnappen uit bepaalde lichaamsopeningen die we niet bij naam gaan noemen – we willen Carrie Bradshaw niet helemaal verraden. Maar vergeet het hoor. Meneer de voetbalfreak zal moord en brand krijsen, zelfs door de knieën gaan en dagen, wat zeg ik, weken zijn bed niet uitkomen omdat het leven geen zin meer heeft en hij beter kan doodgaan zodat hij niemand meer tot last moet zijn en in vrede kan gaan. Amen. Vrouwen dramaqueens? Ik dacht het niet. Om eens terug bij de hoofdvraag te komen – waarom zijn vrouwen zo ingewikkeld, voor de vergeetkopjes onder ons- vraag ik mij eigenlijk af of we écht wel ingewikkeld zijn. Is het niet eerder zo dat we gewoon qua IQ een stapje hoger staan dan onze vriendjes van de andere sekse en daardoor doen uitschijnen dat we ingewikkeld zijn? Misschien moeten zij eens ophouden het vrouwelijk geslacht te bekijken als een onoplosbaar wiskundig vraagstuk, en zal na nachtenlange studies een of andere geek met een Ray- Banbril en twee maten te grote Birkenstocksandalen met de indrukwekkende oplossing komen dat het mysterie achter de vrouw niet meer is dan één grote optische illusie.