Carrie Bradshaw vs Mega Mindy – by Bo V

door harohnny

Is het verantwoord Sex and The City te kijken met een peutertje van nog geen twee jaar dat naast je zijn plastic kwakende vogels over heel de kamer aan het uitpreiden is of moet je als verantwoordelijke babysit kiezen voor de pedagogisch verantwoorde kinderprogramma’s met om de tien minuten – ik overdrijf echt niet- hetzelfde Amikageleuter en ‘Handjes draaien’- gekreun van drie huppeltrutten in een roze tutu en bijpassende haarband? Is het dan werkelijk ongepast hem eens kennis te maken met the real world? Een jongen is sowieso al trager in het volwassenworden dan een meisje, heb ik dan niet de opvoedkundige taak ervoor te zorgen dat hij op zijn 16de al klaar is de wereld te veroveren en de meisjes kan imponeren met zijn volwassen uitsraling terwijl hij de Batman- en auto-op-afstandsbedieningfases al lang achter zich heeft gelaten, in tegenstelling tot zijn pukkelige klasgenoten die nog niet eens de baard in de keel hebben en als hoogtepunt van hun weekend hebben dat ze een -wow – breezer mogen drinken van de mama terwijl ze samen gezellig naar Familie kijken? In mijn ogen is Carrie Bradshaw veel interessanter te noemen met haar zoektocht naar ware liefde dan Amika die ons vrolijk mededeelt dat het zomer is, wat overigens helemaal niet waar is want het is amper lente. Eigenlijk kan je kinderprogramma’s ook niet vergelijken met Sex and The City. Dat is als Mega Toby vergelijken met Mr. Big. Feit is dat ik hier wel kan over nadenken als genie, maar de beslissing ligt – helaas, maar ik ben toch nog niet klaar voor het moederschap als ik eerlijk toegeef- niet in mijn handen. En ik geloof niet dat moeder- of vaderlief zich helemaal in mijn opvoedingstheorîën zou kunnen vinden. Terwijl ik bedenk dat je een kind kind moet laten zijn, nadat ik nog eens nostalgisch gezucht heb en denkend ’ ah, dat was toch een mooie tijd’,  kies voor de tweede optie en zijn toekomst als echte man in het water zie vallen, zingt een commune veel te grote polonaisedansende kabouters dat het Ka ka ka kaboutercarnaval is. Ik bedoel maar, wat is er nu het meest pedagogiosch verantwoord?